Maatilan tarina

Tämä maatila, jolla pihvilihaa kasvatan, siirtyi isältäni minulle, sukupolven vaihdoksen yhteydessä tehdyn kaupan myötä vuonna 1999. Tilalla luovuttiin lypsylehmistä 1970 luvun alussa ja isäni ostettua tilan 1971, on täällä kasvatettu naudan lihaa toimintaa jatkuvasti kehittäen. Pihvirotujen kasvatukseen siirryin vuonna 2020.

 

Tilan naudat ovat kaikki sonneja, joten ostan vasikat lähialueen kasvattajilta noin 6kk ikäisinä ja kasvatan noin 20 -22kk ikäisiksi. Kasvatus tapahtuu pihatossa, jossa eläimet voivat kulkea vapaasti ja käyttäytyä lajilleen ominaiseen tapaan.

 

Ruokinta pyritään toteuttamaan mahdollisimman pitkälle käyttäen itsekasvatetuja rehuja. Heinää, esikuivattua säilörehua ja viljaa. Vain välttämätön kivennäisrehu joudutaan ostamaan.

hinnasto

  • sisäfile 55€/kg
  • ulkofile 40€/kg
  • entrecote 40€/kg
  • sisä/paahtopaisti 25€/kg
  • ulko/kulmapaisti 20€/kg
  • jauheliha 500g paketissa 15€/kg
  • Perhepaketti n. 15 kg 260€ jauheliha n.8kg, erilaisia paisteja n.6kg, ulkofile/entrecote n.1kg

  • Pikkupaketti n. 5Kg 100€ jauheliha n.3kg, sisä/paahtopaisti n.1kg, ulkofile/entrecote n.1kg.
  • Jauhelihapaketti n.10kg 140€

 

Kaikki hinnat sisältävät alv 14%

Fileet ja paistit ovat noin 1- 1.5kg paketissa

 

Kaikki lihat myydään tuoreena tilausten perusteella ja toimitetaan erikseen sovittuun aikaan ja paikkaan.

 

Jauhelihaa on satunnaisesti saatavilla pakastimesta kotoa.

 

Jos haluat erikoisleikkuuta tai tilausta isommista paisteista esim. juhliin, olethan yhteydessä ajoissa.

Tilan viljat säilötään tuoreena ilmatiiviiseen säilöön.

Ohjeet lihan käsittelyyn kotona

  • Lihaostoksesi toimitetaan kylmäkuljetuksena sinulle.
  • Tuotteet ovat vakuumipakattua tuoretta lihaa ja se säilyy pakkauksessa merkittyyn viimeiseen käyttöajankohtaan asti edellyttäen, että pakkaus on ehjä eikä kylmäketju ole katkennut missään vaiheessa.
  •  
  • Liha säilyy parhaiten mahdollisimman lähellä 0 °C.
  • Tuoreen kokolihan säilytyslämpötila on +2 – +6 °C.
  • Jauhelihan maksimisäilytyslämpötila on +4 °C.
  • Suositeltavaa on kypsentää jauheliha heti ostopäivänä – tai jos et ehdi kypsentää, pakasta jauheliha heti myöhempää käyttöä varten.
  •  
  • Voit pakastaa lihat, säilytyslämpötila alle -18 C. Säilyvyysajat
  •  kokoliha 6–9 kk
  •  Jauheliha 2–3 kk
  •  
  • Paistia ja fileitä voit mureuttaa eli raakakypsyttää pakkauksessaan kylmässä eli lähes nollassa 2-4 viikkoa.
  • Raakakypsyminen muuttaa lihan rakennetta, makua, hajua ja väriä. Liha pakataan raakakypsytystä varten tyhjiö- eli vakuumipakkaukseen, jolla pyritään luomaan lihassa luonnostaan oleville maitohappobakteereille mahdollisimman hyvät elinolosuhteet. Maitohappobakteerien tuottama maitohappo mureuttaa lihan. Tyhjiö ei itsessään edistä raakakypsymistä, mutta mahdollistaa pitkän säilytysajan hidastamalla haitallisten bakteereiden kasvua. 
  •  
  • Lihan sulatus:
  •  Liha on turvallista sulattaa jääkaapissa pakkauksessaan. File ja paisti sulaa noin vuorokaudessa. Sijoita pakkaus kulhoon, jotta mahdollinen sulamisneste ei valu jääkaappiin. Kaada sulamisneste viemäriin.
  •  Voit myös nopeuttaa sulatusta laittamalla pakkauksen kylmään veteen. Jos teet sulatuksen pöydällä, vaihda vettä kylmyyden varmistamiseksi.
  •  
  • Sulatuksen jälkeen liha pitää kypsentää heti, koska sen bakteerit lisääntyvät nopeasti.
  • Varaa raa'alle lihalle aina oma leikkuulauta ja veitsi. Pese ne heti käytön jälkeen. Myös kädet pestään huolella.
  • Käytä lihalämpömittaria apuna kypsennyksessä, se on kätevä erityisesti isojen lihapalojen kanssa. Naudanlihan voi jättää punertavaksi.
  • Valmis liharuoka vaatii aina kylmäsäilytystä. Jos ruokaa jää, jäähdytä se nopeasti ja laita peitettynä jääkaappiin.